İş Bankası'nın Karbonsuzlaşma Hedefleri

İş Bankası'nın Karbonsuzlaşma Hedefleri

İş Bankası, 100. yılını kutlamaya hazırlanırken, sürdürülebilirlik alanında da iddialı hedefler belirledi. Banka, 2030 yılına kadar emisyon yoğunluğunun 2021 baz yılına göre enerji sektöründe %61, çimentoda %21 ve demir-çelikte %10 azaltılmasını hedefliyor.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla, karbonsuzlaşma yolunda önemli adımlar atıyoruz. 2030 yılına kadar emisyon yoğunluğumuzu azaltmayı, yenilenebilir enerji kaynaklarını ve enerji verimliliğini artırmayı hedefliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz" dedi.

  • İş Bankası, karbonsuzlaşma hedeflerine ulaşmak için şu adımları atıyor:Yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmak: Banka, enerji üretimi projeleri portföyünde %77 paya sahip yenilenebilir enerji projeleri için toplamda 6,8 milyar dolar kaynak sağladı. Bu projeler kapsamında, 2026 yılına kadar toplam 1,5 gigawatt kurulu güç kapasitesi devreye alınacak.
  • Enerji verimliliğini artırmak: Banka, enerji verimliliği projeleri için 2026 yılına kadar 1,5 milyar dolar kaynak ayırmayı planlıyor. Bu projeler kapsamında, bankanın kendi bina ve tesislerinde enerji verimliliği sağlanacak ve müşterilerine enerji verimliliği danışmanlığı ve finansmanı hizmeti verilecek.
  • Karbon nötrleşmeye katkıda bulunmak: Banka, karbon nötrleşmeye katkıda bulunmak için sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda, bankanın kendi operasyonlarında ve tedarik zincirinde sera gazı emisyonlarını azaltmak için önlemler alınıyor.
  • İş Bankası'nın karbonsuzlaşma hedefleri, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin (BMİDÇS) Paris Anlaşması'nda yer alan hedeflerle uyumlu. Banka, bu hedeflere ulaşmak için tüm paydaşlarıyla birlikte çalışıyor.


Özet

İş Bankası, 2030 yılına kadar emisyon yoğunluğunun 2021 baz yılına göre enerji sektöründe %61, çimentoda %21 ve demir-çelikte %10 azaltılmasını hedefliyor. Bu hedeflere ulaşmak için banka, yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmayı, enerji verimliliğini artırmayı ve karbon nötrleşmeye katkıda bulunmayı planlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tarayıcı kendi kendine sayfa yeniliyor çözümü

Football Manager 2019 Oyundan Atma Sorunu Çözümü

Platon ve Aristoteles