Olympique Lyonnais

 


Olympique Lyonnais, Fransa'nın Lyon şehrinde bulunan bir profesyonel futbol kulübüdür. 1899 yılında kurulan kulüp, Ligue 1'de mücadele etmektedir. Kulübün renkleri mavi ve kırmızıdır.

Olympique Lyonnais, Fransa'nın en başarılı futbol kulüplerinden biridir. 7 kez Ligue 1 şampiyonluğu, 5 kez Coupe de France şampiyonluğu, 3 kez Coupe de la Ligue şampiyonluğu ve 7 kez Trophée des Champions şampiyonluğu kazanmıştır. Ayrıca, 2007-08 sezonunda UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştır.

Olympique Lyonnais'ın taraftarları, kendilerini "Les Gones" olarak adlandırmaktadır. Bu isim, Lyon şehrinde konuşulan yerel lehçe olan Lyonnaiscada "çocuklar" anlamına gelmektedir.

Olympique Lyonnais'ın maçlarını oynadığı stadyum, Groupama Stadium'dur. Bu stadyum, 59.186 kapasiteye sahiptir.

Olympique Lyonnais'ın şu anki teknik direktörü, Peter Bosz'dur.

Olympique Lyonnais'ın Kadrosu (2023-2024)

Kaleci: Anthony Lopes, Léo Jardim, Julian Pollersbeck

Defans: Léo Dubois, Jérôme Boateng, Castello Lukeba, Damien Da Silva, Jason Denayer, Sinaly Diomandé, Maxence Caqueret, Emerson Palmieri, Henrique

Orta Saha: Lucas Paquetá, Houssem Aouar, Tanguy Ndombele, Maxence Cornet, Romain Faivre, Thiago Mendes, Corentin Tolisso, Xherdan Shaqiri

Forvet: Moussa Dembélé, Karl Toko Ekambi, Islam Slimani, Rayan Cherki, Tino Kadewere

Olympique Lyonnais'ın Geleceği

Olympique Lyonnais, son yıllarda yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle zor bir dönemden geçmektedir. Kulübün başkanı Jean-Michel Aulas, bu sorunları çözmek için yeni bir strateji uygulamaya koymuştur. Bu stratejinin temelinde, genç oyuncuları yetiştirmek ve onları satarak gelir elde etmek yer almaktadır.

Olympique Lyonnais, bu strateji doğrultusunda, son yıllarda birçok genç oyuncuyu transfer etmiştir. Bu oyunculardan bazıları, Moussa Dembélé, Houssem Aouar, Maxence Caqueret ve Rayan Cherki gibi isimlerdir. Bu oyuncuların başarılı olması durumunda, Olympique Lyonnais'ın gelecekte daha iyi bir konuma gelmesi beklenmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tarayıcı kendi kendine sayfa yeniliyor çözümü

Football Manager 2019 Oyundan Atma Sorunu Çözümü

Platon ve Aristoteles